Siirry pääsisältöön

14.10.2024 TOIMEENTULOTUKIPÄÄTÖS MARRASKUULLE 01.11.2024 - 30.11.2024

 Laskelma

 


Laskelma ajalle 1.11.2024 - 30.11.2024


Tulot                                 Ilmoitettu Huomioitu

Peltolav Susanna  

Yleinen asumistuki                     357,60 e 357,60 e

Vakuutuskorvaus, Fortum vakuutuskorvaus, vähennetty silmälasit 

214,50 ja 50 e.                             566,20 e 301,70 e

Tulot yhteensä                                         659,30 e

Menot Eräpäivä                         Ilmoitettu Huomioitu

Peltola Susanna  

Perusosa: Yksin asuva                                 587,71 e

Asunnonvuokra 1.11.2024                         526,45 e 526,45 e

Menot yhteensä                                          1 114,16 e

Maksettava perustoimeentulotuki

1 114,16 e - 659,30 e                                      454,86 e

Muutoksista on ilmoitettava

Jos tulosi, menosi tai olosuhteesi (esimerkiksi perhe- tai asuinolosuhteet) muuttuvat, ilmoita niistä Kelaan. Ilmoita muutokset heti, jotta tuki maksetaan oikeansuuruisena. Virheellisten tietojen perusteella myönnetty perustoimeentulotuki voidaan periä takaisin.


Ulkomailla syntyneisiin kustannuksiin ei voida myöntää toimeentulotukea. Ilmoita Kelaan, jos oleskelet ulkomailla yli 7 päivää. Ilmoita myös, jos olet vankilassa, koska vankilassaolo vaikuttaa tuen määrään.


Muutokset tuloissa

Ilmoita Kelaan, jos hakemuksesi lähettämisen jälkeen saat tuloja, joita ei ole otettu huomioon laskelmassa. Jos saat tällaisia tuloja, varaudu maksamaan niillä välttämättömät jokapäiväiset menosi niin, ettet tarvitse lähikuukausina perustoimeentulotukea. Tulo voidaan jakaa eriin ja huomioida se usean toimeentulotukikuukauden tulona, jos se on tulon kertaluonteisuus taikka sen saamisen peruste tai käyttötarkoitus huomioon ottaen kohtuullista. Tulo voi olla esimerkiksi


veronpalautus

ansiotulo

takautuvasti maksettu etuustulo

perintö

muu tulo, esimerkiksi yksityinen tilisiirto tai pelivoitto.

Jos olet saanut tuloa, josta Kelalla ei ole ollut tietoa päätöstä tehtäessä, se voidaan ottaa huomioon jälkikäteen 2 seuraavan kalenterikuukauden aikana tai sen kuukauden tulona, jolloin tulo on saatu. Tuloa ei kuitenkaan huomioida siltä osin kuin tuloa on käytetty toimeentulotuessa hyväksyttävään tarkoitukseen tai sen huomioiminen on kohtuutonta.


Jos perustoimeentulotuessa huomioon otettavat tulot ovat suuremmat kuin perustoimeentulotuessa huomioon otettavat menot, syntyy ylijäämä. Ylijäämä voidaan ottaa huomioon seuraavien kuukausien tulona, jos tuentarpeesi jatkuu ja jos sen huomioon ottaminen on kohtuullista.


Muutokset menoissa

Toimita Kelaan kopiot alkuperäisistä laskuista, jos sinulla on tämän päätöksen ajalla erääntyviä seuraavia menoja:


asumiseen liittyvät menot, esimerkiksi

taloussähkö- tai lämmityslasku

vesilasku

kotivakuutuslasku (toimita myös kopio vakuutuskirjasta)

asuntolainan tai rahoitusvastikkeen korko (toimita tosite koron kuukausittaisesta määrästä)

terveydenhuoltoon liittyvät menot, esimerkiksi

terveydenhuollon lasku

reseptilääkkeen hankintameno (toimita tositteet)

henkilötodistuksen, oleskeluasiakirjan tai matkustusasiakirjan hankintamenot.

Mahdollisia perintä- ja viivästyskuluja ei voida ottaa huomioon menoina perustoimeentulotuessa.


Muut toimintaohjeet

Jos tuentarpeesi jatkuu, suosittelemme, että toimitat jatkohakemuksen Kelaan 2 viikkoa ennen tämän päätöksen voimassaoloajan päättymistä. Hakemuksen ja liitteet voit lähettää OmaKelassa (www.kela.fi/omakela).


Toimeentulotuesta annetussa laissa on määritelty erikseen ne asumismenot, joiden määrästä säädetään valtioneuvoston asetuksella. Kohtuullisen suuruiset asumismenot määräytyvät hakijan asuinkunnan ja perhekoon mukaan tai asunnossa asuvien henkilöiden mukaan. Jos olet muuttamassa, tutustu kuntakohtaisiin rajoihin kela.fi-sivuilla. Jos muutat asuntoon, jonka kustannukset ovat suuremmat, kuin kohtuullisena pidettävät asumismenot, Kela ei voi ilman erityistä perustetta ottaa huomioon määrää, joka ylittää kohtuullisena pidettävien asumismenojen rajan.


Täydentävästä ja ehkäisevästä toimeentulotuesta päättää hyvinvointialueesi. Tarvittaessa saat lisätietoa täydentävästä ja ehkäisevästä toimeentulotuesta hyvinvointialueesi sosiaalipalveluista.


Hyvä tietää

Perustoimeentulotukea myönnetään terveydenhuollon kustannuksiin ennakkona odotettavissa olevaa sairausvakuutuslain mukaista korvausta vastaan. Jos saat tämän päätöksen ajalle kohdistuvista terveydenhuollon kustannuksista, esimerkiksi lääkkeistä tai matkoista, sairausvakuutuslain mukaista korvausta, Kela voi käyttää korvauksen myönnetyn perustoimeentulotuen kuittaukseen.


Kela saa perustoimeentulotuen ratkaisemiseksi tarvittavia tietoja suoraan muilta viranomaisilta, kuten hyvinvointialueen sosiaalipalveluista, Ulosottolaitokselta ja Verohallinnosta. Lisäksi Kela käyttää ratkaisuja tehdessään tulorekisteritietoja sekä saa yritysten tietoja luottotietorekisteristä. Jos tarvittavia tietoja ei ole Kelassa, niitä pyydetään sinulta erikseen.


Kelalla on oikeus saada vuokranantajalta ja asunto-osake- tai kiinteistöosakeyhtiöltä sellaiset vuokrasuhteeseen ja asumiseen liittyvät tiedot, jotka ovat välttämättömiä perustoimeentulotuen ratkaisemiseksi.


Kelalla on oikeus saada ja luovuttaa toimeentulotukilaissa säädetyt tiedot apteekille ja lääkkeellisen hapen toimittajalle perustoimeentulotuella katettavien kustannusten maksamista varten.


VUOKRA     184 € 

VAKUUTUS  9,89 €

ELÄMISEEN    ??????

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa Vuokranantaja on kiinnostunut siitä, että vuokralainen pystyy maksamaan vuokransa. Siksi erityisen raskauttavaa on, jos maksuhäiriömerkintä on tullut vuokravelasta. Kymmenet tuhannet suomalaiset ovat ylivelkaantuneita. Maksuhäiriömerkinnästä seuraa monenlaisia ongelmia. (KUVA: LIISA TAKALA) MAKSUHÄIRIÖMERKINTÄ ei kategorisesti sulje pois vuokra-asunnon saamista, mutta eri vuok­ranantajilla on erilaisia käytäntöjä. Esimerkiksi Sato lähtee siitä, ettei maksuhäiriömerkintä ole este vuokra-asunnon saamiselle. Sato on yksi Suomen suurimmista yksityisistä vuokranantajista ja sen hakijoista noin viidenneksellä on merkintä. Jos sellainen on, Sato voi pyytää vuokralaiselta vakuusmaksun, joka vastaa 1–3 kuukauden vuokraa. Saton johtaja Antti Asteljoki korostaa kuitenkin, että päätös ei ole koskaan automaattinen. Sato arvioi jokaisen asunnon

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI

 Pettymys ja siitä irti päästäminen. Asia josta nyt avaudun on raha! Eli, kun ilmottauduin TE-toimistoon, laskin veroprosentin ja ajattelin,  saan tässä kuussa pikkasen enemmän rahaa.  Joululahjarahaa. Mutta, kun kaikki meni pipariksi. Ei mennyt kaikki putkeen, kun oli TE-toimiston lausunto. Pähkäilin ja mietin, miten toimitaan. Yritettävä vaan elää pikkasen tiukemmin. En jaksa hakea mitään joululahja-avustuksia. Voimavarat pikkasen minimissä. Koronasta jäänyt  väsymys, saamattomuus yms. vaivat.  Lahjat tänä vuonna pieniä. mutta tarpeellisia.  Olisi pitänyt saada kasvohoito itselle. Jää pois. Pikkumiehelle tarroja ja puuhakirja ja pikkurekka. Onnistuu. Toiselle futistarroja ja kansio. Onnistuu.  Isälle, joku pieni. Onnistuu. Siskolle pieni paketti. Mietin.  Ei suuria, mutta muistaminen kumminkin tärkeää. Jouluruokailu, osittain onnistuu varmaan, jos nyytäreillä mennään.  Mutta Uskon, että kaikki järjestyy.  Luotan siihen. 

10.06.2024 PERUSTOIMEENTULOTUKI LASKELMA AJALLE 01.07.2024 -31.07.2024 JA 01.08.2024 - 31.08.2024

PERUSTOIMEENTULOTUKI LASKELMA   Laskelma ajalle 1.7.2024 - 31.7.2024 Tulot                                                                       Ilmoitettu Huomioitu Peltola   Susanna   Yleinen asumistuki                                                        357,60 e 357,60 e Tulot yhteensä                                                                       357,60 e Menot Eräpäivä                                                             Ilmoitettu Huomioitu Peltola  Susanna   Perusosa: Yksin asuva                                                                     587,71 e Asunnonvuokra  1.7.2024                                              526,45 e 526,45 e Menot yhteensä                                                                              1 114,16 e Maksettava perustoimeentulotuki 1 114,16 e - 357,60 e 756,56 e Laskelma ajalta 1.8.2024 - 31.8.2024 on samansisältöinen kuin edellä esitetty laskelma aja