23.02.2020 PALLOTTELUA

                  Perustoimeentulotuki on tarkistettu, koska olet esittänyt   apteekin kuitin lääkeostosta 5.12.201 (Xarelto 10mg 87,42  euroa, ostettu 5.12.2019). Xarelto 10mg-valmistetta ei huomioida menona toimeentulotuessa.  Kyseessä ei ole Xarelton valmisteyhteenvedon mukainen käyttö.   Rivaroksabaanin käyttöä pinnallisen laskimotukoksen hoidossa  ei voida pitää vakiintuneena off-label-käyttönä, joten sitä ei    huomioida toimeentulotuessa lääketieteellisesti perusteltuna  tarpeellisena hoitona.        



Yhä edelleen odottelen päätöstä tämän Xarelto - lääkkeen korvauksesta.
Olen toimittanut kaikki tarvittavat liitteet Kelaan jo toistamiseen.
Käyttänyt tuon päätöksen jo kertaalleen Perusturvassa, josta tuli kielteinen päätös, koska lääkkeet kuuluu normaalin perustoimeentulotuen piiriin. Niin, jos kuuluu. 
Tätä asiaa nyt  pallotellaan Kelasta Perusturvaan ja taas Perusturvasta Kelaan joulukuusta alkaen.

Kukaan ei ota koppia tästä asiasta.
Soitin Kelaan perjantaina ja kysyin päätöksestä, virkailija sanoi, että 24.02.2020 olisi päätöksen ns. viimein ratkaisupäivä, viitteellinen päivämäärä kuulemma vaan. 

Tuo 87,42 € on minulle tosi iso raha. 
Varsinkin nyt, kun taas ollut ylimääräisiä kuluja (pyörästä ja uimalan kausikortista), toisen noista olisin saanut maksettua tuosta rahasta. 
Nyt kiristetty kukkaron nyörejä aika tiukalle, jopa liian tiukalle, kun kirjoittaja uupunut tämän taakan kanssa. 

Sairaslomalla muutaman viikon, ja siitä sitten taas uusi ruljanssi päivärahan ja  sairauspäivärahan kanssa. Mutta eiköhän tämä mene helpommin, kuin tuo yllä mainittu juttu.
Häviän tässä saikussa sadan euron verran, kun kulukorvaukset poistuu sairausloman ajalta. 
Terveys edellä. Kevättä odotellen. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI