19.02.2018 Ammattiautoilijan kuorma-autokortti maahanmuuttajille 150€, TE-palvelujen mukaan vastaavia kursseja järjestetään silloin tällöin avoimenakin hakuna, jolloin hakukriteerinä ei ole maahanmuuttajuus vaan kaikki voivat hakeutua kurssille.


Ammattiautoilijan kuorma-autokortti maahanmuuttajille 150€
16.2.2018 08:18Petri Saarela



TE-palvelut järjestää kuljetusalan ammattikoulutuksen maahanmuuttajille. Koulutus kuorma-autokortteineen maksaa maahanmuuttajalle 150€.


Kuorma-auto Oulussa Rotuaarin eteläpäässä. Kuva Petri Saarela.


TE-palvelut tarjoaa maahanmuuttajille kuljetusalan ammattikoulutusta. Maahanmuuttajille suunnattu ammattikoulutus antaa valmiudet suoriutua kuorma-autonkuljettajan tai pakettiautonkuljettajan tehtävistä.
Koulutuksen tavoitteena on työllistyä kuljetusalan työtehtäviin ja koulutuksen suorittanut saa ammattipätevyyden tavaraliikenteen puolelle.

Koulutukseen sisältyy

C-ajokorttikoulutus (tietopuolinen koulutus ja ajo-opetus sekä kokeet)
Perustason ammattipätevyyskoulutus ja koe
Tavarakuljetusten suorittaminen kuorma-autolla ja kuormankäsittelylaitteiden käyttöharjoitukset (takalaitanostimen käyttö, koukkulaitteen käyttö, kuormausnosturin käyttö, trukin käyttö)
Kuorma-auton kuljettaminen turvallisesti ja taloudellisesti
Tavaran kuormaus ja kuorman varmistaminen
Terminaalissa työskentely
Kuljetusasiakirjojen käyttö ja asiakaspalvelu
Korttikoulutukset (trukkikortti, ensiapu1, työturvallisuuskortti, ADR-ajolupa, tieturva)
Työnhakuvalmennus
Työharjoittelu 3 kk
Koulutus on maahanmuuttajalle maksutonta. Kustannuksia maahanmuuttajalle tulee erilaisista henkilökohtaisista luvista yhteensä n. 150€.

TE-palvelujen mukaan vastaavia kursseja järjestetään silloin tällöin avoimenakin hakuna, jolloin hakukriteerinä ei ole maahanmuuttajuus vaan kaikki voivat hakeutua kurssille.

Uutista korjattu klo 10:01 ja 23:55 Kyseinen koulutus on maahanmuuttajille, ja vaikka vastaavaa koulutusta ei tällä hetkellä kantaväestölle järjestetä, sellainen on ollut saatavilla. Otsikko muutettu.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI