09.11.2015 MINÄ TIPUIN KARTALTA NÄIDEN VELKOJEN SUHTEEN

Minä tipuin näiden velkojen suhteen kartalta.
Ulosotosta kirje missä oli vaan 9880,07 €.
Ei pidä paikkaansa. Niitähän on ollut peräti 35 000 €, enkä todellakaan ole niitä lyhentänyt 25 119,93 €.
Tietty jonkin verran lyhennystä tullut, mutta ei noin paljoa.
On se kumma juttu, miten nuo velkojat vetävät velkansa pois ulosotosta, ja laittavat takaisin.

FAKTAA:
"Ulosmitattujen varojen kohdentaminen
Ulosotossa maksuna saadut varat kohdistetaan ensin velan koroille, vasta sen jälkeen pääomalle ja lopuksi perinnästä ja oikeudenkäynnistä aiheutuneille kuluille (ensin kulujen korot, sitten pääoma). Tämä tarkoittaa sitä, että jos velalle on ehtinyt kertyä jo paljon korkoja, velan pääoma alkaa pienentyä vasta pitkän ajan kuluttua. Jos velasta kertyvät korot ovat suuremmat kuin mitä saadaan ulosmitatuksi, velka ei pienene lainkaan, vaan päinvastoin kasvaa koko ajan.

Varattomuus ulosotossa
Jos velallisella ei ole ulosmittauskelpoista tuloa eikä omaisuutta, ulosottomies toteaa velallisen varattomaksi ja asia palautetaan velkojalle. Velkoja voi lähettää saatavansa uudelleen ulosottoon. Varattomaksi toteamisesta tulee merkintä luottotietoihin."

Eli sitä velkaa maksetaan, kuin kuollutta lehmää. Pitkään ja hartaasti.

Tuota ulosottovelkaa en ole joutunut maksamaan taloudellisesti heikossa asemassa, niin se velka kasvaa vaan koko ajan korkoa.

Mutta, olen minä pankkilainaa maksanut pienistä tuloistani.
Eli 266 € joka kuukausi, ei yhtään maksuvapaita kuukausia, ja summahan on pienetynnyt eli 7 852,24 €.

Tuo on minulle kunnia-asia, saada 15.06.2018 saldoksi 0,00 €.

Kelalle menin ilmoittamaan, että aloitan kuntouttavan työtoiminnan, virkailija tokaisi, että sinun päiväraha muuttuu isommaksi. Ja muuttuu työmarkkinatueksi + kulukorvaus.
Tuota päätöstä odottelen, kuin kuuta taivaalta.
Toivon, että ei mene ulosottoa. Luin , ettei menisi, mutta katsotaan nyt. Onko laki muuttunut toiseksi.

Yksi huono asiakin tuli minulle eteen. Ostin talvikengät viime vuonna, ja olin niistä todella iloinen.
Otin ne käyttöön taas tänä syksynä, ja huppista kantatuki meni rikki. No, ensimmäinen vaihto tapahtui 3 viikkoa sitten, ja sain kuin sainkin uudet kengät ilman kuittia, ihan samanlaiset.
No, viime viikolla meni toisitakin kengistä kantatuki, ja nyt ei sitten ollut vaihtokenkiä, mutta sanoin, että voisin ottaa toiset kengät niiden tilalle. Juu voit ottaa, hän käy katsomassa kenkein arvon koneelta, nahkanilkkurit ja hinnaksi tuli 30€ !  Minä valitin asiakaspalveluun CM , mutta tuli kirje, että he maksavat kenkien nykyisen arvon, koska kuittia ei ollut vaidosta.

Mutta en lannistunut, laitoin meiliä että voitte plussakorttini avulla katsoa ja ottaa kuittikopion , josta näette kenkien arvon, niitä ostaessani. Ei ole kuulunut mitään. Toivottavasti ottavat yhteyttä, kun löytävät kuitin. Tai sitten eivät viitsi tekemään pyyntöäni.

Ei ole varaa ostaa kenkiä. Onneksi sukulaiseltani sain talvilenkkarit, mutta niiden kanssa ei voi juhlavaatteita (siis farkkuja ja villapaitaa) jouluna käyttää.

Kyllä joutuu kovasti miettimään, mitä ostaa ja mitä ei.

Jotkut saavat pikkuisen enemmän kuin toiset, ja jotkut jäävät aina hiukan jostain paitsi, ihan omaa syytänsä.
Sitä ei vaan aina arjessa tule helposti huomanneeksi.
Usein miten on tehokkaampaa, kun on ystävällinen ja ihminen ihmiselle , sellainen kuin toivoisi itselleen oltavan. Asiat sujuvat kuin itsestään.
Vaikka nyt ei eletä pula-aikaa, ei pitäisi jonoissa kiilata ja kinastella ruuasta.
Tämä kuitenkin on tullut toteen leipäjonoissa, kun toinen saa  enemmän kuin toinen, vähemmän saanut  tyytyy kohtaloonsa, ainako, toivottavasti ei, koska kyllä hänelläkin on omat oikeutensa yhtälailla tasa-arvoiseti kuin toisellakin leipäjonossa tai muussa jonossa olevalla.

Toiset sen ymmärtävät ja toiset eivät vaikka kuinka rautalangasta vääntäisi.

"Saakoot leipänsä, mutta olkoot ilman sirkushuveja."



Tämän blogin suosituimmat tekstit

08.04.2019 Luottotiedoton voi saada vuokra-asunnon, mutta vuokranantajien käytännöt vaihtelevat – Eniten vaikeuksia on hakijalla, jolla on vuokravelkaa

08.09.2023 SOITTO KELASTA

14.11.2023 PETTYMYS JA SIITÄ YLI, PÄÄSTÄ IRTI